Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от повишаването

...
Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от повишаването
Коментари Харесай

Промяната с важна информация за повишаването на пенсиите

Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от повишението на пенсиите . Това, което би трябвало да се означи като достижение е, че парите са преведени в точния момент, макар проточването на процеса по актуализацията на бюджета. Това съобщи в ефира на „ Денят онлайн ” депутатът от „ Продължаваме промяната “ и член на Социалната комисия Александра Корчева.

„ Увеличението от 10 %, както беше обявено и в допълнение разяснено от Национален осигурителен институт – в това число, се отнася към главния размер на пенсията. Коронавирус добавката в действителност не е част от главната месечна сума. По въпроса дали беше заслужено да включим Коронавирус добавката непрестанно като заплащане към пенсиите – истината е, че хората към този момент са привикнали да получават тези средства 2 години по ред и са ги възприели като част от непрекъснатия им приход. Решението за повишението на пенсиите беше оптималното и ние имаме вяра, че е такова ”, уточни тя.

Корчева акцентира, че при възможна следваща Коронавирус вълна ще се контролира в сходство с признатите нормативни актове и процедури, които има българското законодателство във връзка с тези 60 лв. Коронавирус добавка. „ Отново дублирам, че това беше допустимо най-справедливият вероятен сюжет. Като спомагателна правдивост разпоредихме и в пенсиите, които получават в този момент хората, да има тези 60 лв.. Справедливото разрешаване на този проблем беше наш главен приоритет ”.

По думите й следва в комисия да се прегледа предлагането линията на беднотия да се вдигне на 504 лв.. „ Наша съществена цел и поръчка, която продължаваме да отстояваме, е да няма пенсионер, който да остане под линията на беднотия ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР